De training:
Aandacht voor stress en burn-out

Voor wie?

  • Heb je stress en of burn-outklachten of ben je ervan aan het herstellen?
  • Wil je voorkomen dat je burn-out raakt?
  • Ben je (bijna) hersteld van een burn-out en wil je voorkomen dat het weer gebeurt?
  • Sta je er voor open om thuis met mindfulness te oefenen?

Dan is deze training voor jou ondersteunend.

Aandacht voor stress en burn-out
– de training-

De training bestaat uit 8 sessies van 2 uur. Je krijgt een syllabus en mindfulness oefenbestanden om thuis mee aan de slag te gaan. De training wordt begeleid door Simone Lips.

De groep bestaat uit maximaal 12 mensen. Het is geen praatgroep, geen therapiegroep maar een trainingsgroep.
Heb jij meer behoefte aan individuele begeleiding? Dan is een individueel coachingstraject voor jou geschikt.

Iedere sessie een eigen thema

De training bestaat uit 8 sessies, met in iedere sessie een ander thema. Voorbeelden van deze thema’s zijn zelfzorg, omgaan met hardnekkige gedachtenpatronen, uit de automatische piloot komen en kernwaarden in je leven.

Wat doen we tijdens deze training?

Tijdens de sessies krijg je informatie, er is ruimte voor vragen en we wisselen in de groep ervaringen uit. In iedere sessie komen verschillende onderwerpen van een thema aan bod. We doet ook mindfulness- en soms ook schrijfoefeningen. De oefeningen zijn mild en daardoor ook goed uitvoerbaar als je belastbaarheid laag is. Ervaring met mindfulness of mediteren is niet nodig.

Ervaringen

“Ik herken eerder de signalen van stress en wat mijn valkuilen zijn om in een stresssituatie te belanden.”

“Ik voel me zekerder, weet beter wat IK wil, herken mijn grenzen eerder en durf die ook aan derden aan te geven.”

“Weet hoe te handelen in de toekomst, wat geeft dat lucht!”

“Heel goed opgebouwd!! Dat de verschillende thema’s per bijeenkomst werden behandeld is fijn om overzicht te krijgen en zaken te ‘ontrafelen’. Vaak is bij burn-out, en zo ook bij mij, alles een beetje een brei. Deze structuur helpt!”

“Ik heb meer inzicht gekregen in wat chronische stress met je doet, al had ik er al wel veel over gelezen. Het ‘uit mijn hoofd’ komen en waarnemen hoe mijn lichaam voelt, zoals tijdens het uitvoeren van de bodyscan en de meditaties, heb ik als weldadig ervaren. Ik was het contact met mijn lichaam een beetje kwijt. Het geeft rust in mijn hoofd en ik ervaar dat ik meer van een afstandje tegen mijn problemen kan aankijken, iets nuchterder. De vraag: ‘hoe kan ik nu goed voor mezelf zorgen’, stel ik mezelf inmiddels regelmatig. Ik merk dat ik vaker een keuze heb om iets te doen, terwijl ik eerder dingen op de automatische piloot deed (harder werken, doorgaan).”

“Ik had niet gedacht dat ik het zo makkelijk kon opbrengen om 8 weken lang de dinsdagochtend bezet te houden voor de cursus. Maar ik merkte al snel dat het me goed deed. Of eigenlijk, de eerste weken maakte het veel los bij me. Dat had ik blijkbaar nodig om daarna de ruimte te vinden die me zo goed doet.”

“Het heeft mij doen inzien dat ik serieus moet omgaan met de burn-out, met mijn fysieke en mentale klachten, met mijn vermoeidheid en dat er concrete mogelijkheden zijn om beter tot rust te kunnen komen en minder stress te ervaren. Door deze training heb ik ook daadwerkelijk meer rust gevonden. Nu kan ik bijv. een afspraak annuleren, niet meer alle opdrachten aannemen, overdags een rustpauze inlassen, etc. zaken die voorheen voor mij bijna niet mogelijk waren. Ik kan nu veel meer toegeven aan mijn vermoeidheid.”

Data training:
9 en 16 april
7, 14, 21 en 28 mei
4 en 18 juni (dinsdagochtend van 9.30-11.30 uur)

Locatie:
Centrum de Appel, Groesbeekseweg 428, Nijmegen

Kosten:
Standaard: 400 euro
Studenten: 300 euro
Zakelijk:     600 euro

Deze training is ook te boeken als in company training. Op een tijd en locatie die passend is voor de organisatie. Neem voor informatie of een offerte contact op.

Simone Lips
info@aandachtvoorburn-out.nl
0628835438

Meer informatie of inschrijven?

Neem contact op
Direct aanmelden

Aangesloten bij:

Direct aanmelden? Gebruik onderstaand formulier.
    * Je aanmelding is pas definitief wanneer deze per mail door ons is bevestigd.